Barngymnastik när det är som roligast

Inskolning

Att ditt barn känner sig tryggt på gympalektionen är det viktigaste för oss. I Flipkidz 2-3 deltar du som förälder aktivt under hela gympalektionen. Syskon kan tyvärr inte närvara under lektionen, eftersom du som förälder kommer behöva allt fokus på dig och ditt barn. 

I Flipkidz 4-5 år är vår huvudregel att om barnet klarar sig själv i salen från första lektionen är det att föredra. Då får vi bäst kvalité på lektionen. Men vi vet att denna process tar olika lång tid för olika barn så därför tillämpar vi inskolning. Om ditt barn behöver ha med dig med under första lektionen går det fint och du som förälder kommer då delta aktivt på lektionen.

Under inskolningen deltar 1 förälder per barn, syskon kan tyvärr inte delta. 

I Flipkidz 6-8 år medverkar inga föräldrar inne i salen.

Klädrekommendationer

Välj tränings- eller gympakläder som du trivs i. Det kan vara mjuka byxor, shorts, tights, top, t-shirt eller dräkt. Barnen ska vara barfota.

Ordningsregler

För att få en så rolig, säker och givande lektion som möjligt är det viktigt med ordningsregler på lektionen. 

Dessa regler har vi skapat för elevernas skull och är något som alla våra ledare arbetar efter. 

Alla föräldrar skall kunna känna en trygghet i att våra lektioner är säkra och håller hög pedagogisk kvalité. 

Här är våra ordningsregler:

  • Alla elever skall efter sin förmåga delta i de övningar vi gör. 
  • Det är inte tillåtet att vara på redskap, ribbstolar eller fönsterbänkar mm. mellan momenten eller när ledaren ger instruktioner. 
  • Alla elever behöver vara inne i salen under lektionen. 

- Hos oss är alla barn lika viktiga och värdefulla. Vi kommer på alla sätt vi kan inspirera till rörelseglädje under lektionen. Olika barn anpassar sig olika snabbt till dessa regler. Ibland kan vi behöva ta hjälp av dig som förälder om ditt barn behöver extra stöd för att komma in i rutinerna på lektionerna. Planen läggs upp tillsammans med ledaren och är en naturlig del i vårt arbetssätt. 

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå