En bubbla av gymnastikgläjde

Lektionens upplägg

Innehållet i en Flipkidz-lektion är unikt för varje färdighet. Bakom lektionen ligger en genomtänkt lektionsplan som skall leda till ett pedagogiskt mål. Vi följer gymnastikförbundets gymnastiktrappa och bygger upp en lektion där alla elever får uppleva att de utmanas och lyckas. Så här ser en lektion ut:

Samling

Här lär vi känna varandra och kollar vilka som är närvarande.

Uppvärmning

Härliga rörelser i ring till härlig musik som är special producerad för just Be Sporty. Barnen härmar ledaren.

Träning

2-3 år: Här tränar vi på veckans färdighet i helgrupp tillsammans med mamma eller pappa. Barn och föräldrar härmar ledaren under momentet. Färdigheter och tekniker gås igenom i form av lekfulla övningar.
4-8 år: Här fokuserar vi på en specifik grundläggande färdighet. Vi tränar på 2 olika stationer och ger utmaningar till eleverna. Vi gör övningarna på ett lekfullt och stimulerande sätt. 

Hinderbana

Vi fortsätter teknikträningen men utökar med fler varierade övningar kring veckans färdighet. Här läggs även inslag av gymnastikens favoriter för att höja upplevelsen.

Fliplek

En rolig stund i slutet av lektionen där vi leker en gymnastikinspirerad lek. De yngre barnen får olika uppdrag med fallskärm och de äldre barnen utgår från hinerbanan och samarbete.

Avslutning

Vi rundar av lektionen genom att prata om vad vi har tränat på under dagens lektion och gör avslutningsramsan tillsammans.

Kursplan

Vår kursplan bygger på ett läsår. Barnen får den bästa träningen genom att delta i kursen under minst 2 terminer.

Varje termin består av 10 veckor där vi utgår från 4 olika grundfärdigheter inom gymnastik där varje färdighet tränas på under 2 veckor.

Under hösten kommer vi att träna på att hänga, rulla, balansera och gå/springa.

Under våren kommer vi att träna på att rulla, hoppa, åla/krypa, klättra/stödja.

Varje läsår har Flipkidz ett tema och varje färdighet är kopplad till något från temat för att göra det tillfredställande pedagogiskt för barnen att hänga med under läsåret.

 

Flipkidz gympafest

Den 10:e lektionen på vårterminen är det dags för avslutning. Då bjuder vi in närmaste familjen till Flipkidz gympafest i salen. Här kommer vi bjuda på gymnastikuppvisning där alla våra duktiga gymnaster kommer visa vad de lärt sig under läsåret.

Gymnastiklärares utbildning

Vi som står bakom Flipkidz är utbildade grundskollärare och idrottslärare. Utbildning är något vi brinner för därför känner vi oss stolta över den ledarutbildning vi skapat för Flipkidz-ledare.

Våra Flipkidz-ledare har alla en bakgrund inom gymnastik och ett genuint intresse av att arbeta med barn. Att bli antagen till vårt ledarteam kräver att man har en speciell förmåga att inspirera barn och delar våra värderingar (läs mer om våra värderingar här).
 

Arrangör är Be Sporty Utbildning AB

Bakom Flipkidz står Be Sporty Utbildning som har 15 års erfarenhet av kursverksamhet för barn.

Be Sporty Utbildning drivs av Staffan och Martina Engdegård och tillsammans med 20 medarbetare och 600 ledare i Sverige har vi nu spridit rörelseglädje till över 15 000 barn. Läs mer om Be Sporty Utbildning här.

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå